Само в ТОП НОВИНИ! Служители на НСО работят нелегално като охрана на дискотеки

Служители на НСО работят нелегално като охрана на нощни клубове. Това съобщиха за Информационна агенция „Топ новини“ източници от ведомството. Любопитното е, че по коридорите се коментира под сурдинка точно кой коя дискотека пази извън работно време.

Тази информация се е превърнала в обществена тайна, като началникът или неговите заместници не са предприели нищо, за да се справят с този сериозен проблем. Голяма част от хората, които заработват извън правилата са служители от т. нар. Учебен център. По правило за него отговорност носи ресорният зам.-директор Емил Тонев.

Твърди се, че той имал роднина, който се занимава с охрана на заведения. Дали между двамата има някаква „професионална” обвързаност, все още никой не се наема да твърди категорично. Догадки в тази посока, обаче не липсват. Те се засилват и от друг много важен факт.

Във въпросният Учебен център, от който незаконно се наемат охранители на дискотеки, се назначават хора, чиято подготовка не може да се мери изобщо с висотата на държавните гардове. „Кой кого ще учи не е ясно. Това създава напрежение в състава. Отделно от това в Учебния център имат нормирано работно време, стоят си на топло, ползват всички привилегии. Докато са в НСО буквално си почиват”, разкриха възмутени гардове. Най-безумното за тях е, че т. нар. обучители, които трябва уж да им преподават тактики, нямат изобщо нужната подготовка.

Служителите им се подиграват, гледат с насмешка на тях”, допълниха те.

В момента НСО се разкъсва от съперничеството на няколко политически лобита. „Взаимно си подливат вода. Уж се правят, че работят заедно, но всъщност гледат да си забият нож в гърба. Службата се е е превърнала в истинско бойно поле от враждуващи сили”, допълниха гардовете. Според тях едното лоби, което се счита за най-активно и напористо, се свързва със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. В момента то действа в синхрон с друг кръг, сочен за близък до депутата от ДПС Делян Пеевски. Твърди се, че шофьорът на Пеевски-Марио пряко влияел върху кадровата политика и решенията в НСО. Не е тайна, че доскорошният директор Ангел Антонов имаше лично приятелство с корпулентния бизнесмен.

За трето лоби минава кръгът от служители на НСО, които в момента са ангажирани пряко с охраната на президента Румен Радев. Усилено се коментира, че човек, считан за близък до Цветан Цветанов потривал до последно ръце да оглави НСО. Тази новина, обаче се приела на нож от състава. Всички си отдъхнали, когато разбрали, че човек от президентството- ген. Данчо Дяков ще застане начело на държавните гардовете.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук