Снимка: "Би нюз"

Без инциденти приключи третият протест в Габрово, който се проведе снощи, съобщиха от полицията на извънреден брифинг относно ситуацията в града.

Протестът започна мирно от централния площад на града. Близо 800 демонстранти се събраха пред сградата на Общината въпреки и за пореден път отново поискаха от институциите сигурност, както и равни права и задължения за всички български граждани.

Не може повече да се стърпи, щом те са оправдани, защитени, нахранени, без да ходят на работа, без да си плащат сметките, без да плащат данъците, а ние се трудим, да кажем, че това стига, заяви един от демонстрантите.

Шествието премина по централните улици и булеварди на града и затрудни движението. Жандармерията препречи с плътен кордон пътя на протестиращите към къщи, обитавани от ромски семейства. Това породи недоволство сред хората, които ги освиркаха. Тогава обаче униформените свалиха шлемовете и щитовете си и бяха аплодирани от протестиращите. Така на практика протестът приключи.

От полицията съобщават, че са били изградени няколко контролно-пропускателни пункта, през които са били допускани демонстрантите. При проверките са били установени седем лица без документи за самоличност, които са носели боксове и палки. Те са били отведени в районното управление, където са им били съставени актове за административно нарушение.

/ Източник: News24-bg.com

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук