Майстор, нает чрез услугата Profi.ru, преби и изнасили журналистка от списание „Собака“, която го бе извикала. За това съобщава агенция „Москва“, позовавайки се на източник в правоприлагането. На 11 февруари момичето наело „почасивия мъж“, за да окачи корниз в апартамента й в Москва.

Мъжът на име Петър пристигнал вечерта, свършил работата си, след това хвърлил клиентката на леглото, набил я и я изнасилил. В допълнение, майсторът откраднал iPhone от момичето, след което изчезнал. Същата вечер жертвата се обърнала към полицията. На 12 февруари изнасилвачът бе задържан. Срещу него е образувано наказателно дело по чл. 158 (“Кражба”) и чл. 131 от Наказателния кодекс (“Изнасилване”).

Според полицията задържаното лице преди това е било осъждано за грабеж, убийство и кражба. През януари журналистката Екатерина Федорова обвини свой бивш колега за изнасилване. На своята страница във Фейсбук момичето разказа как съучредителят на холдинга „PrimaMedia“ Алексей Мигунов я е изпратил и я е изнасилил на стълбището. Според годишния доклад на Women, Business and the Law, руските жени са най-уязвими от насилие в света: Русия е получила нула точки в областта на правата на жените.

Превод: БЛИЦ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here